[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_codeblock wrapper_element=” wrapper_element_attributes=”]
[/av_codeblock]
[/av_one_full]
[av_fullscreen size=’extra_large’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_fullscreen_slide slide_type=’image’ id=’14287′ position=’bottom right’ video=” mobile_image=” video_cover=” title=’معماری آشپزخانه’ custom_title_size=” custom_content_size=” caption_pos=’caption_right caption_right_framed caption_framed’ link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” button_label=” button_color=’light’ link1=’manually,http://’ link_target1=” button_label2=” button_color2=’light’ link2=’manually,http://’ link_target2=” font_color=” custom_title=” custom_content=” overlay_opacity=’0.1′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”][/av_fullscreen_slide]
[/av_fullscreen]
[av_one_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=’17’ font_color=” color=”]
بررسی اصول معماری در طرح آشپزخانه
در فرایند طراحی پس از مشخص شدن برنامه فیزیکی پروژه،نوع و کیفیت فضاهای مورد نیاز طرح تعیین می شود.با شناخت کافی از فضاها و تسهیلات و لوازم مورد نیاز هریک میتوان رابطه بین فضاهارا بررسی کرد.معمولا ارتباط فضاها میتواند از نظر عملکردی،خدماتی،بصری و… باشد.در این مبحث ضرورت وجود ارتباط بین فضاهای مسکونی و نحوه برقراری این ارتباط مشخص می شود.یکی از مکات بسیار مهم در طراحی رعایت ارتباط مناسب بین فضاهای مختلف یک واحد مسکونی با آشپزخانه است یعنی طراح پس از آن که فضاهای مورد نیاز خانه را تعیین کرد،ارتباط مناسب و محل مناسب هرفضا را مشخص کند.
هنگام تعیین محل مناسب هر فضا و ارتباط مطلوب آن با دیگر فضا ها خصوصا آشپزخانه،دو نکته مدنظر قرار میگیرد:
1- محل مناسب فضاهای اصلی با توجه به نیاز آنها به نور طبیعی،چشم انداز،تهویه و…
2- ارتباط مناسب آن با فضاهای دیگر با امکان دسترسی مناسب و عدم تداخل عملکردها.
آشپزخانه یکی از مهمترین عناصر عملکردی خانه میباشد و با توجه به تنوع فعالیتها،وجود لوازم و تجهیزات مدرن،ضرورت استفاده از سیستم های تاسیساتی برای آبرسانی،دفع فاضلاب،روشنایی،تهویه،لزوم توجه به بهداشت و نظافت در آن و… طراحی این فضا را حساس تر می نماید چون آشپزخانه وظیفه سرویس رسانی به کل خانه را دارد و باید آن را نزدیک ورودی قرار داد،دلیل این کار این است که به راحتی بتوان مواد غذایی خریداری شده را به داخل آن حمل کرد و به آسانی مواد زائد را از آن خارج کرد.
دسترسی آشپزخانه به اتاق نشیمن و فضای صبحانه خوری باید راحت باشد.فضای آشپزخانه باید امکان استفاده از نور و تهویه طبیعی را داشته باشد،از آشپزخانه برای نگهداری،آماده سازی و پختن مواد غذایی استفاده میشود.برای انجام این کارها احتیاج به سه عنصر اصلی داریم:
1- یخچال:برای نگهداری مواد غذایی.
2- سینک:ظرفشویی:برای شستن ظروف و مواد غذایی.
3- اجاق گاز:برای پختن.
علاوه بر عناصر فوق کابینت دیواری بالا و پایین،لوازم و تاسیسات دیگری مثل فریزر،ماشین ظرفشویی و… نیز در داخل یا مجاورت آشپزخانه قرار میگیرد.
غذاخوری بایستی مجاور آشپزخانه قرار گیرد.هرچند تهیه غذا در آشپزخانه باید مستقیما از قسمت غذاخوری دیده نشود،از طرف دیگر غذاخوری باید مجاور اتاق نشیمن نیز باشد نزدیکی اتاق غذاخوری به آشپزخانه و نشیمن،قرار دادن اتاق غذاخوری را بین آشپزخانه و اتاق نشیمن الزامی می کند،در طراحی فضاهای کوچک نهارخوری و غذاخوری به یک مفهوم فضایی اتلاق میشود ولی در خانه های بزرگ فضای مشخصی را برای غذاخوری پیش بینی میکنند.این فضا ممکن است با اتاق پذیرایی ادغام شود و یا مستقل طراحی شود.این فضا باید جذاب،زیبا،دارای تناسب خوش آیند،مبلمان مناسب و نورپردازی مناسب(حتی الامکان در شب)داشته باشد.
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]
[av_one_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]
[av_fullscreen size=’extra_large’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=”]
[av_fullscreen_slide slide_type=’image’ id=’14313′ position=’center center’ video=’http://’ mobile_image=” video_cover=” title=” custom_title_size=” custom_content_size=” caption_pos=’caption_bottom’ link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” button_label=’Click me’ button_color=’light’ link1=’manually,http://’ link_target1=” button_label2=’Click me’ button_color2=’light’ link2=’manually,http://’ link_target2=” font_color=” custom_title=” custom_content=” overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”][/av_fullscreen_slide]
[/av_fullscreen]
[av_one_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]
[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=’17’ font_color=” color=”]
نکاتی برای خرید کابینت
کابینت با اشغال بخش عظیمی از دیوارها و کف، یکی از تأثیرگذارترین عوامل در دکوراسیون آشپزخانه محسوب میشود، بنابراین دقت در خرید و نصب آن بسیار با اهمیت است. نکات زیر اطلاعاتی درخصوص نوع رنگ، طرح، کاهش هزینهها و چگونگی استفاده بهینه از فضای آشپزخانه را در هنگام خرید کابینت در اختیار شما قرار میدهد:
در شرایطی که آشپزخانه شما فضای نورگیر کمی دارد یا اصلاً نورگیر ندارد، میتوانید از سقفهای کاذب استفاده کرده و با نور یک لامپ کم مصرف بزرگ، تمام نور آشپزخانه خود را تأمین کنید. البته استفاده از این سقفهای کاذب زیبایی بیشتری را برای آشپزخانه شما همراه میآورد.
اگر فضای منزل شما کوچک است و جایی برای قرار دادن میز نهار خوری ندارید، میتوانید قسمتی یا تمام پیشخوان را به صورت میز بسازید تا هم آشپزخانه شما بزرگتر جلوه کند و هم اینکه صاحب یک میز نهار خوری در فضای کوچک شده باشید. لازم به ذکر است که جنس این میز میتواند از شیشه یا چوب باشد.
رنگهایی که شما برای کابینت انتخاب میکنید بسیار مهم است. همواره بیش از دو رنگ استفاده نکنید. بهرهگیری از رنگهای مکمل کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد. میتوانید برای فضاهای کوچک و کم نور، از رنگهای روشن و گرم یا تلفیقی از رنگ سرد و گرم که رنگ گرم آن غالبتر باشدبه کار برید. از رنگهای بسیار تند مانند قرمز، آبی کاربنی و… استفاده نکنید زیرا رنگهایی از این قبیل در مدت زمان کوتاهی چشم را خسته خواهد کرد و دیگر آن لذتی که در روزهای اول از دکوراسیون آشپزخانهتان میبردید نخواهید برد.
اگر فضای آشپزخانه شما سقفی کوتاه دارد سعی کنید از چوبهایی که خطوط عمودی دارند و دستگیرههای بلندی که به صورت عمودی نصب شدهاند استفاده کنید. در صورتی که آشپزخانه شما سقفی بلند دارد، سعی کنید از چوبهایی با خطوط افقی استفاده کنید. رنگهایی که شما برای کابینتها انتخاب میکنید بسیار مهم است. در کابینتهایی که درِ آنها MDF است سعی کنید از دو رنگ تجاوز نکنید، ولی در کابینتهایی که درِ آنها پروفیل (قابدار) است دورنگ یا سه رنگی که با همهارمونی داشته باشند، کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد و البته در آشپزخانههایی که سقف کوتاهی دارند میتوان HPL یا همان داخل قاب را چوبی انتخاب کرد که راههای عمودی داشته باشد.
سعی کنید در کابینتهای پروفیل از HPL کرکرهای استفاده نکنید، زیرا اگر آلودگی و روغن موجود در آشپزخانه به شیار کرکرهها نفوذ کند، تمیز کردن آن بسیار دشوار یا گاهی غیرممکن است. اگر بدنه کابینتهای خود را لِترون انتخاب کردهاید، یادتان باشد حتماً بدنه زیر سینک خود را MDF استفاده کنید.
[/av_textblock]
[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
کابینت های فلزی برای دکوراسیون داخلی آشپزخانه
کابینت های تمام فلزی، کابینت هایی هستند که تقریبا نسل شان منقرض شده است؛ اما هنوز هم در بدنه بعضی کابینت ها برای کاهش هزینه از فلز استفاده می شود. به طور مثال افرادی که می خواهند کابینت های شان ام دی اف باشد اما در عین حال دلشان می خواهد کابینت ها برایشان مقرون به صرفه تر تمام شود، بدنه کابینت ها را فلزی در نظر می گیرند و فقط درب ها را از ام دی اف تهیه می کنند.
معایب و مزایای کابینت های فلزی
کابینت های فلزی معمولا بعد از مدتی رنگ شان می رود و نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارند. یکی از بزرگ ترین مشکلات این کابینت ها هم زنگ زدگی آن ها در مواجهه با رطوبت است در ضمن باز و بسته کردن درب کابینت های فلزی سر و صدای زیادی ایجاد می کند و به همین دلیل این کابینت ها طرفداران زیادی ندارند. تنها مزیت این کابینت ها قیمت ارزان آن ها است.
کابینت های تمام چوب برای آشپزخانه
معمولا افرادی که مایل به آوردن گرمای سبک روستیک به یک خانه مدرن هستند، به سراغ کابینت های تمام چوب می روند. این کابینت ها از جمله کابینت های جذاب و دوست داشتنی ای هستند که جلوه ای خیره کننده به آشپزخانه شما می بخشد. البته این جنس کابینت ها برای خانه هایی به سبک کلاسیک هم مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایا و معایب کابینت های تمام چوب
این کابینت ها بسیار زیبا و پر جزییات هستند و از معایب آن ها تنها می توان به قیمت بسیار بالای آن ها اشاره کرد و البته مدت زمان زیاد برای آماده سازی و نصب آن ها.
کابینت های ام دی اف برای آشپزخانه
ام دی اف ها از ضایعات دورریختنی چوب ها به وجود می آیند و به همین دلیل دارای تنوع طرح و رنگ های زیادی هستند و همین مساله باعث می شود تا این جنس از کابینت ها طرفداران زیادی داشته باشد. البته باید گفت که ام دی اف ها توانایی بالایی در هماهنگی با دیگر عناصر و قسمت های دکوراسیون خانه دارند و این به نوعی نقطه قوت شان محسوب می شود.
مزایا و معایب کابینت های ام دی اف
این ترکیب در برابر رطوبت هوا مقاوم است و آسیب زیادی نمیبیند و به همین علت کاربرد آن در محیط آشپزخانه که هنگام آشپزی رطوبتش بالا میرود، منطقی و مناسب به نظر میرسد. علاوه بر ساخت کابینت، از این ترکیب در ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کف سازی اتاقها نیز استفاده میشود. امدیاف در برابر حرارت فوقالعاده مقاوم و عایقی مناسب در برابر صدا است.
کابینت های هایگلاس
این جنس از کابینت ها را می توان گونه ای متفاوت از ام دی اف ها دانست. این نوع از کابینت ها بسیار شیک و زیبا هستند، سطح براق آن ها می تواند چشم هر کسی را به خودش خیره کند و البته تنوع رنگی بالای آن ها نیز از ویژگی هایی است که باید به آن اضافه کرد. سهولت در تمیز کار نیز از دیگر مواردی است که باعث می شود این کابینت ها خواهان زیادی داشته باشد.
مزایا و معایب کابینت های هایگلاس
شایعاتی وجود دارد در مورد این که هایگلاس خش برمی دارد که البته حقیقت ندارد. قیمت mdf هایگلاس از mdf معمولی بالاتر است . درخشندگی برجسته ترین خصوصیت هایگلاس است و همین مشخصه باعث شده است در بازار محصولات چوبی یک سرو گردن در درجه بالاتری قرار بگیرد.
کابینت های پی وی سی
از ورق های PVC در ساخت کابینت سرویس بهداشتی، روشویی حمام و دستشویی و کابینت سینک ظرفشویی آشپزخانه استفاده می شود. به طور معمول در سایر قسمت های کابینت آشپزخانه از کابینت تمام پی وی سی کمتر استفاده می شود. اگرچه باید توجه کرد که از ورق های MDF با روکش پی وی سی در کابینت آشپزخانه به فراوانی استفاده می گردد که نباید آنها را با کابینت تمام PVC اشتباه گرفت.
مزایا و معایب پی وی سی ها
مهمترین نقص کابینت های PVC در برابر کابینت های چوبی، مصنوعی بودن آنها و آسیب رسانی آنها به محیط زیست به دلیل تجزیه ناپذیری شان است. ورق های پی وی سی دارای طرح ها ورنگ های متنوعی هستند و نیازی به رنگ آمیزی ندارند. نگهداری کابینت پی وی سی به مراتب ساده تر از کابینت چوبی است. ساخت و نصب آنها در مقایسه با کابینت چوبی ساده تر و کم هزینه تر است.
[/av_textblock]
[/av_three_fifth][av_one_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]